Mag je een wolfhond houden als huisdier?

Jonathan, 17 jaar
23 januari 2018

Ik heb een husky/malamute als huisdier, dus is het niet raar dat ik graag in deze genre blijf. Ook is een wolf éen van mijn lievelingsdieren. Ik begrijp dat het een koppig en wild dier is met een oeroud instinct. Toch zou het fantastisch zijn om een wolfhond of hybride wolf te hebben als metgezel.

Antwoord

Beste Jonathan,

Er zijn twee relatief recente rassen die ontwikkeld zijn vanuit de wolf: de saarlooswolfhond en Tsjechoslowaakse wolfhond. Dit zijn rassen met een apart karakter en gedrag. Informeer je goed bij rasclubs of eigenaars als je hiermee aan de slag wilt. Verder heb je ook nog de tamaskan dog. Een wolf-lookalike maar zonder een directe link naar de wolf. Hij is ontstaan uit verschillende rassen die deels op een wolf lijken.

Bij het ontstaan van de Saarlooswolfhond en de Tsjechoslowaakse wolfhond wou men een betere werkhond verkrijgen door bepaalde eigenschappen van de wolf in te sluiten. De Tamaskan dog lijkt enkel uiterlijk op een wolf. Tussen deze rassen zit er dus behoorlijk wat verschil qua gedrag.

Groeten,

Kristof

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

Dierenarts Kristof Baert

Faunabeheer en Invasieve Soorten Rodent control: bruine rat, muskusrat en beverrat Wildlife diseases

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek
Kliniekstraat 25 1070 Brussel
http://www.inbo.be

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw