Hoe kan ik beter worden in wiskunde?

ryan , 15 jaar
13 april 2009

Ik wil later biologie studeren en naar het schijnt is wiskunde één van de belangrijke vakken. Dit schooljaar heb ik veel moeite met wiskunde. Vorig jaar daarentegen kon ik wel zeer goed wiskunde. Kunnen jullie me tips geven om terug beter in wiskunde te worden?

Antwoord

Beste Ryan,

     ik denk dat je best met je leraar/lerares wiskunde hierover spreekt. Hij kent je vanuit de lessen, de toetsen en examens, hij heeft ook een algemeen beeld van u als leerling, kan advies vragen aan andere leraren. Hij kan dus inschatten hoe je het nu doet, en dat vergelijken met de vroergere jaren. Hij zal je dus het best kunnen raad geven, veel beter in elk geval dan iemand op deze wesbite die u totaal niet kent.
     Spreek ook eens met de leraar scheikunde of biologie van de derde graad, mischien in aanwezigheid van uw leraar wiskunde. Zij hebben zelf zo'n richting aan de universiteit gedaan en kunnen je zeker uit eigen ervaring advies gegen.
     Wiskunde is inderdaad een belangrijk vak in het eerst en of tweede jaar van alle wetenschappen omdat het de taal is waarin de realiteit van de fysica wordt beschreven. Pas met voldoende wiskunde kan men aan natuurkunde gaan doen, en natuurkunde is de basis van alle wetenschappen. Maar een richting met 8 uren wiskunde is echt niet nodig om scheikunde, biologie, aardrijkskunde... te gaan studeren. Probeer dan liever wat meer scheikunde te volgen.
    Maar nogmaals, zeg aan je leraren wat uw plannen zijn (biologie gaan studeren) en vraag advies. Je hebt nog tijd genoeg om u te informeren, en om te beslissen welke richting je in de derde graad best volgt. Die keuze zal wel belangrijk zijn.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw