Ik heb een vraag - homepage

Hoe werkt WiFi?

pijl11/03/2008 - Jonas (16 jaar)

Technologie & Techniek

Antwoord

Net als mobiele telefoons of een autoradio werkt WiFi, of draadloos internet, met radiogolven. Voor draadloos internet heb je een WiFi router en een computer nodig die in staat zijn om met elkaar een draadloze verbinding aan te gaan. De router en de computer kunnen via de radiogolven berichten aan elkaar sturen, en zo gegevens van het internet van en naar je computer sturen.

Om van je draadloze computer een bericht naar het internet te sturen, zal de wireless kaart in je computer de boodschap omzetten in radiosignalen, en deze versturen met zijn antenne. In nieuwere laptops zitten deze kaart en de antenne ingebouwd in de computer en het scherm zelf.

Een draadloze router kan de radiosignalen ontvangen, deze weer omzetten naar datasignalen, en de digitale boodschappen doorgeven aan je bekabelde internetverbinding. De router werkt dus als een tussenstation tussen het internet en een draadloos netwerk. Informatie die van het internet komt, en naar je draadloze computer moet gestuurd worden, volgt op een gelijkaardige manier de omgekeerde weg van je router naar je computer.


Deze vraag werd beantwoord door:
dr Anthony Liekens
Onderzoeker

Universiteit Antwerpen
Universiteit Antwerpen
VIB
VIB
 
Enkel de vraagsteller en de wetenschappers kunnen reageren op deze vraag en het antwoord.