Wat zijn scripts in games zoals Pokemon FireRed?

Timo, 13 jaar
19 februari 2009

Ik kijk wel eens filmpjes op het internet -natuurlijk- en toen kwam ik bij een filmpje die script maakte maar ik wist helemaal niet wat het waren! Weten jullie misschien meer over script?

Antwoord

Beste Timo,

Uit je vraag blijkt niet echt duidelijk wat je bedoelt. Een 'script' kan -toch zeker in spelletjes- een verschillende betekenis hebben. De makers van dergelijke spellen starten met het uitschrijven van een bepaalde verhaallijn. Hierin staat welke personages erin voorkomen, welke spelniveau's men gebruikt e.d. In de filmwereld noemt men dit ook wel een 'scenario'.
In de computerbranche kan een script dan weer staan voor een (meestal kort) programma dat één of andere functie uitvoert die nodig is voor de goede werking van het programma. Dat script kan geschreven zijn in verschillende talen (bijv. Visual Basic, Java, C++ e.d.). Dus afhankelijk van de context kan 'script' meerdere betekenissen hebben. In uw geval denkt ik dat men toch meer de verhaallijn bedoelt, de werelden waarin uw held (Pokemon) en zijn vrienden optreden en welke avonturen zij meemaken.

Nog veel plezier,

Groetjes,
Sauvillers Ludo

Reacties op dit antwoord

  • 27/02/2009 - Timo (vraagsteller)

    Ik bedoelde de technische kant van de term 'Script', maar ik ben er al achter gekomen: een script is een soort database waarin alle codes van bijvoorbeeld iemand die iets zegt staan. Dus antwoord is niet meer nodig, maar toch bedankt voor het antwoord op mijn vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

ing. Ludo Sauvillers

UCLL
UC Leuven Andreas Vesaliusstraat 13 | 3000 Leuven Hertogstraat 178 | 3001 Heverlee UC Limburg Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek
http://www.ucll.be

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen