Hoe gedraagt licht zich bij het absolute nul punt, en is het mogelijk het dan te vangen in een spiegelbol aangezien er geen licht meer in warmte omgezet kan worden ? Licht Vangen.

Justin, 19 jaar
20 januari 2009

Bij het absolute nul punt stoppen alle processen, dus stopt dan ook de snelheid van het licht ?
Zoniet zou je dan het licht in een spiegelbol kunnen stoppen met de tempratuur van het absolute nul punt ? Nu kan er namelijk geen licht meer in warmte worden omgezet als het licht de spiegel raakt.
En kan je dus licht vangen.

Antwoord

Licht is een elektromagnetische straling en heeft op zich niets met temperatuur te maken. Elektromagnetische straling kan zich voortplanten in vacuüm. Temperatuur is de gemiddelde kinetische energie van bewegende deeltjes (bijvoorbeeld een gas). Met dit (eenvoudige) beeld zou het absolute nulpunt betekenen dat alle deeltjes stil staan. Licht kan zich nog steeds voorplanten en als het geabsorbeerd wordt door een stof, zal de energie van de lichtgolf omgezet worden in warmte en stijgt de temperatuur.

 

Reacties op dit antwoord

  • 27/01/2009 - Justin (vraagsteller)

    Maar als het licht wordt geabsorbeerd (omgezet in warmte) en het absolute nulpunt dus verbreekt, is het voor ons toch onmogelijk ooit iets in het absolute nulpunt waar te nemen ? Bedankt voor je vorige antwoord trouwens :)..

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

Prof Walter Lauriks

Fysica Akoestiek

Katholieke Universiteit Leuven
Oude Markt 13 3000 Leuven
https://www.kuleuven.be/

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw