Helpen vitamines om kanker- en tumorcellen gezond te houden?

Bab, 36 jaar
29 april 2022

Laatst hoorde ik dat callogeen die je gebruikt om huidveroudering tegen te gaan, net zo goed kankercellen als huidcellen kan vernieuwen. Vitamines gebruiken we ook om het lichaam gezond te houden. Helpen vitamines dan ook om bijvoorbeeld kanker- en tumorcellen gezond te houden?

Antwoord

Beste,

Kankercellen zijn volledig ontspoorde cellen die nooit meer terug "op het juiste spoor" kunnen geraken. Dat komt omdat ze ontstaan door fouten in hun chromosomen, het DNA, en die fouten blijven zich vervolgens opstapelen met de tijd. Hoe meer fouten, hoe gevaarlijker de kankercellen worden. Eerst vormen ze een tumor, en vervolgens kunnen ze kwaadaardig worden door de tumor te verlaten en elders in het lichaam nieuwe tumoren te vormen. Het beste wat er kan gebeuren is dat zo'n kankercel sterft, of dat ze gedood wordt door onze afweercellen (immuun cellen).

Vitamines kunnen een kankercel dus niet terug normaal maken. Vitamines kunnen echter wel het afweerstelsel versterken en daardoor beter de kankercellen bestrijden.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw