Een vraag omtrent herinfectie met CMV tijdens de zwangerschap.

Jelle, 32 jaar
18 augustus 2019

Beste, ik ben 7 weken zwanger en mijn bloed toont aan dat ik een herinfectie van CMV doormaak. Mijn gynaecoloog zegt dat de aviditeit die gemeten is niets kan zeggen over het tijdstip van de besmetting aangezien deze parameter enkel bij een primo-infectie betrouwbaar is. Hij zegt dat ik me gaan zorgen moet maken, maar toch blijkt dit moeilijk te zijn voor mij. Kan u iets meer zeggen over de bloedwaarden bij een herinfectie? Klopt het dat dit geen juiste parameter is? Alvast bedankt, J

Antwoord

Je gynecoloog heeft gelijk: de aviditeit wordt bepaald op een categorie van antistoffen die zeker tijdens je vorige (primo)infectie werd aangemaakt en misschien ook al tijdens je herinfectie, maar de aviditeitstest kan het onderscheid tussen die 2 niet maken. Je bloedresultaten leren je dus niets meer dan dat je een herinfectie doormaakt.

Bij een herinfectie is de kans vèèl kleiner dat je het virus doorgeeft naar je ongeboren kind, maar de kans is niet 0. Een goede echografische opvolging van je ongeboren kind is dus de boodschap, en na de bevalling binnen de 14 dagen je kindje laten testen op CMV.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw