Waarom kunnen/mogen we anno 2018 nog steeds geen 100% energie-onafhankelijke woningen bouwen?

Nico, 32 jaar
29 november 2018

Lange versie van de vraag: Waarom kunnen/mogen we anno 2018 nog steeds geen 100% energie onafhankelijke woningen bouwen? Heeft dit uitsluitend met macht en geld te maken of is er meer aan de hand? Toelichting: We worden dagelijke met revolutionaire, inventieve, energieopwekkende uitvindingen om de oren gesmeten. Toch slagen we er vandaag de dag nog steeds niet in om autonoom te wonen. Heeft dit nu echt te maken met de wet van de sterkste/rijkste of staat de technologie dan toch nog niet op punt? Houdt men de échte revolutionist, die maar een kleine pion is, bewust uit het straatbeeld uit angst de portefeuille van de kapitalist te kelderen of wat is hier echt aan de hand? Op https://powerefficiencyguide.com/?pid=1&hop=gmf4u zie je een initiatief dat, weleenswaar bedenkelijk wordt geuit aan het grote publiek, maar ik geloof er wel in dat dergelijke dingen kunnen en zelfs dé oplossing kunnen zijn voor armoede in de derde wereld en een voorspoedig bestaan in het westen. WAT echter belemmerd ons om onze mindset in deze collectief te veranderen en het gewoon massaal te doen?

Antwoord

 

Beste heer,

 

We kunnen anno 2018 wel degelijk energie-onafhankelijke woningen bouwen.  Omwille van de kostprijs van de installaties die hiervoor nodig zijn, de ruimte die ze innemen en het onderhoud dat ze vereisen is dit echter (nog) niet de optimale manier van bouwen.   

 

Wat betreft de video die u doorstuurde kan ik alleen maar aanraden kritisch te zijn tov. de conclusies die sommige niet-experten trekken uit de beperkte informatie die ze ter beschikking hebben, en de beloftes die ze maken. 

 

Vriendelijke groeten,


Jeroen Engelen

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen