Mag een moslim meisje mee op sneeuwklas?

soumaya, 12 jaar
10 november 2018

Ik zit in het 6de lj. en wil graag voor 7 dagen mee op sneeuwklas naar Oostenrijk. Maar ik mag niet van mijn ouders. zij zeggen dat een moslim meisje niet mee mag. Is dat zo? Want ik heb vriendinnen, zij zijn ook moslims en zij mogen wel mee.

Antwoord

 

Beste Soumaya

je stelt een goeie vraag. Het antwoord op goeie vragen is niet altijd zo eenvoudig. Soms zijn er ook meerdere antwoorden mogelijk. 
Je vraag of moslimmeisjes mee mogen op een uitstap, daar is het antwoord 'ja' op. Om mee te kunnen moeten er wel afspraken gemaakt worden die in overeenstemming zijn met jouw geloof en jouw ouders dienen ook toestemming te geven. 

Jouw ouders vertellen je dat je niet mee kan omdat je moslim bent. Ze hebben daar ook een uitleg voor. Ik zou eerst naar hun verhaal willen luisteren alvorens ik hier een antwoord kan geven. Een goed idee is om je ouders en je leerkrachten eens samen een gesprek te laten voeren. Misschien kan daar iemand bij zijn die de Islam goed kent. Dan kunnen jullie samen op zoek gaan en luisteren wat de bezorgdheden zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan het feit dat het belangrijk is dat meisjes en jongens apart slapen, dat er halalvoedsel is,... misschien zijn jouw ouders wel bezorgd dat dit niet in orde is. Het zou dus goed zijn dat jullie eens luisteren naar elkaar en vragen kunnen stellen. 


Wat je nu concreet kan doen is zoeken naar een persoon die zelf ook Moslim is en jouw school kan ondersteunen. Nadien kan er dan een gesprek zijn met de leerkracht en je ouders, en wie weet kan die persoon jouw ouders wel overtuigen. Ik wens je veel succes met het gesprek hierover, je zal alvast de Islam ook een beetje beter leren kennen hierdoor. 


PS: als je doorgeeft in welke regio je woont, kunnen we je ook helpen met een persoon zoeken die over deze materie iets kent. 

Groeten
Ness

 

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw