Is dit een kakkerlak?

Moko, 40 jaar
16 oktober 2018

Van de week vond ik dit beestje bij de gang. Vandaag zag ik eentje lopen achter de bank. Indien het een kakkerlak is hoe kan ik hem bestrijden. Aangezien ik de vorige keer niet zeker was heb ik mijn hele huis proper gemaakt maar niks gevonden. Ook heb ik nog een foto van de onderkant maar ik mag maar 1 foto toevoegen. Alvast bedankt voor uw tijd.

Antwoord

Beste Moko,

op de foto zijn niet alle morfologische kenmerken goed zichtbaar, maar dit is inderdaad een kakkerlak. Verdere identificatie tot op soortniveau is op basis van deze foto niet mogelijk.

Kakkerlakken zijn vaak lichtschuw, en niet altijd gemakkelijk te detecteren in de woning. Als je de aanwezigheid van andere exemplaren wil vaststellen (of wegvangen) kan je altijd gebruik maken van een soort lokval (kakkerlakkenval). De kakkerlakkenval is een lijmplaat, voorzien van een lokstof. De firma Edialux beschikt over een aantal producten voor particulier gebruik die in grotere tuinzaken (zoals Aveve) kunnen aangekocht worden; zie https://www.edialux.be/products/Weringen-en-vallen/insectenvallen/Kakkerlakkenval.

met vriendelijke groeten,

Hans

Reacties op dit antwoord

  • 07/11/2018 - Moko (vraagsteller)

    Dank u voor het antwoord

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

 Hans Casteels

identificatie van plaaginsecten in land- en tuinbouw, voorraadgoederen en woningen

Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek
Burg. van Gansberghelaan 96 bus 1 9820 Merelbeke
http://www.ilvo.vlaanderen.be

Zoek andere vragen

© 2008-2019
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen