Op mijn klavier met cijfers 1, 2, 3 en 4 moet een code gevormd worden van 6 cijfers om een deur te openen. Hoe pak ik dit aan?

Carine, 50 jaar
6 september 2018

Bedoeling is dat die codes ergens klaarliggen zodat mijn collega niet dezelfde code zou gebruiken.

Antwoord

Beste Carine,

 

Je vraag is niet zo duidelijk. Wat heeft het klaarleggen van de codes te maken met het maken ervan en met het al of niet dezelfde code gebruiken? Ik zou zeggen de beste manier om een code te maken is random zes keer een cijfer uit 1,2,3,4 selecteren. Je kan dit doen door lottrekking, of je neemt de eerste zes cijfers van een willekeurig getal modulo 4. Bijvoorbeeld de eerste 6 cijfers na de komma van de vierkantswortel van 2 zijn 414213, net gepast voor jouw code. In het algemeen dien je te vermijden dat je ofwel een cijfer niet gebruikt, ofwel een cijfer overnatig veel gebruikt omdat dit op den duur merkbaar is op het klavier.

Maar toch denk ik jouw vraag niet zo goed begrepen te hebben, dus als je nog eens wat toelichting kan geven, dan zou dat goed zijn.

 

Vriendelijke groeten,

Hendrik Van Maldeghem

Reacties op dit antwoord

  • 17/09/2018 - Carine (vraagsteller)

    Het gaat om een kluis met 3 deurtjes waar bvb medicatie in gelegd kan worden. Bedoeling is natuurlijk dat de juiste deur opengaat. Stel dat mijn collega dezelfde code zou geven, dan is er een probleem. Ik zal gewoon enkele codes opschrijven en die klaarleggen. Ik dacht dat dat misschien via een tabel kon

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw