Welke kleine, zwarte vliegende kevertjes zitten er in onze tuin?

Debby, 45 jaar
31 juli 2018

Sinds een week hebben wij 's avonds in de tuin last van kleine (2-3mm), zwarte vliegende kevertjes. Ze komen vooral op licht af en ze komen gewoon door de gaatjes van de vliegenraam. 's morgens zijn ze dan weer verdwenen of liggen ze dood op de keukentafel. Iemand een idee wat die kevertjes zouden kunnen zijn en wat we hieraan kunnen doen? Kunnen ze in bomen zitten? Mijn achterbuurman heeft namelijk 2 grote bomen staan, maar die staan er al enige jaren en dit is de eerste keer dat we er last van hebben.

Antwoord

Beste Debby,

ik vrees dat een identificatie van deze kevertjes zonder foto onmogelijk is. Het aantal verschillende soorten kevertjes in de tuin is te omvangrijk. Is het mogelijk om enkele duidelijke foto's te maken? Als dit praktisch moeilijk is omwille van de te kleine afmeting mag je altijd enkele kevertjes wegvangen, en in een stevig potje opsturen naar het ILVO, Diagnosecentrum voor Planten (Burg. Van Gansberghelaan 96, 9820 Merelbeke).

Dan kunnen wij in het labo met behulp van een stereomicroscoop en identificatiesleutels het insect op naam brengen, en jou ook meer info verstrekken over de levenswijze en zijn waardplanten.

met vriendelijke groeten,

Hans

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

 Hans Casteels

identificatie van plaaginsecten in land- en tuinbouw, voorraadgoederen en woningen

Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek
Burg. van Gansberghelaan 96 bus 1 9820 Merelbeke
http://www.ilvo.vlaanderen.be

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw