Wat is het verschil tussen stabiele en transiente transfectie?

Paulien, 21 jaar
22 maart 2018

(Bij eukaryote cellen)

Antwoord

Het verschil is dat bij een stabiele transformatie het DNA van interesse in het genoom van de cel geïntegreerd wordt, terwijl bij een transiente transfectie dit niet gebeurt en het DNA van interesse in plasmide vorm in de cel blijft. Zoals de naam al doet suggereren is een stabiele transformatie in principe permanent, terwijl de transiente transfectie naar verloop van tijd uit de cel zal verwijderd worden.

Reacties op dit antwoord

  • 28/03/2018 - Paulien (vraagsteller)

    Beste meneer Wendrich, Hartelijk dank voor uw respons! Weet u ook hoe men in praktijk dit uitvoert? Hoe kan je zelf beslissen of je een transiƫnte of een stabiele transformatie uitvoert? Alvast bedankt!

  • 28/03/2018 - Jos (wetenschapper)

    Dag Paulien, Doorgaans wordt voor een stabiele transformatie gebruik gemaakt van helper plasmiden waarmee een eiwit tot expressie gebracht wordt dat ervoor zorgt dat het DNA van interesse in het genoom geplaatst wordt. Gebruik je dit niet, is de transfectie transient. Er zijn dus verschillende componenten beschikbaar in deze toolbox en door die te combineren kun je zelf kiezen wat er zal gebeuren.

  • 11/10/2018 - Paulien (vraagsteller)

    Hartelijk dank voor het beantwoorden van mijn vraag!

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen