Is Hitler gevlucht naar Zuid-Amerika?

Matin, 12 jaar
10 december 2017

Kan het dat Hitler gevlucht is naar Zuid-Amerika met een onderzeeƫr en dat het een dubbelganger van Hitler was die de Russen vonden in Berlijn?

Antwoord

Eerst even antwoorden met een dooddoener beste Matin: Alles kan.

Maar elke veronderstelling, elke hypothese moet, wil ze enige waarschijnlijkheid verwerven, met argumenten onderbouwd worden. Er zijn beruchte nazi's naar Zuid-Amerika gevlucht, dat bracht je waarschijnlijk op het idee. Maar van de Auschwitz arts Josef Mengele en de organisator van de jodendeportaties Adolf Eichmann zijn  werkelijk feitelijke sporen gevonden in dat werelddeel (Eichmann is zoals je weet ook door de Mosad ontvoerd en in Jeruzalem berecht en terechtgesteld). Overigens zijn Mengele en Eichmann niet ontkomen met een onderzeeër maar grotendeels over land en met de hulp van Vaticaanse kringen (anti-communisme speelde hier een rol)

Dus: een interessante en hyperkritische veronderstelling van je, maar die kan bij mijn weten niet met historische feiten onderbouwd/waarschijnlijk gemaakt worden.

 

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

Prof. dr. Gie van den Berghe

moraal, ethiek, geschiedenis nazi-kampen en genociden, ooggetuigenverslagen, de Verlichting, eugenetica, darwinisme, historische foto's, transhumanisme

Universiteit Gent

http://www.ugent.be

Zoek andere vragen

© 2008-2020
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen