Wat betekenen deze dromen over mijn overleden moeder?

Christof, 45 jaar
9 september 2017

Ik droom regelmatig dat mijn overleden moeder terug in haar huis aankomt terwijl het bezig zijn aan het leegmaken. Ons moeder is namelijk vijf maand geleden zeer plots gestorven waardoor we nu nog steeds de woning aan het leegmaken zijn. Zij komt dan thuis en veel spullen zijn dan al verdwenen. Wat moet ik verstaan onder deze droom? Het is aan de ene kant echt geruststellend als ze thuis komt terwijl het aan de andere kant zeer confronterend is. Ik word wel wakker met een zeker goed gevoel omdat ze terug thuis was.

Antwoord

Beste,

Dromen ontstaan steeds uit de eigen verbeelding en zeggen iets over jezelf zo je wenst.

Welke betekenis je dus aan je dromen geeft, is aan jou om te bepalen. Niemand kan je zeggen wat het betekent, gezien het uit je eigen fantasie afkomstig is.

Beelden worden in je visuele cortex (hersenschors) gevormd en naar voor in je hersenen gestuurd waar je er gevoelens bijvoegt. Als je dus met een goed gevoel wakker wordt, betekent dat alleszins dat je tijdens het dromen rustig bent. Meestal ben je 's nachts wat gespannen (overblijfsel uit de oertijd waar we moesten opletten voor roofdieren 's nachts) en worden je beelden meer met angst en spanning gekleurd, wat dan vaak een nachtmerrie geeft.

Je mag dus helemaal zelf bepalen wat het voor jou betekent die droom; een fijne herinnering aan je moeder is waardevol en mag je gerust koesteren.

met vriendelijke groeten,

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2018
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen