Bestaat er een website waarop alle belangrijke andere websites op staan? Bijvoorbeeld per vakgebied (wetenschappen, psychologie,...)?

Luc, 32 jaar
6 augustus 2017

Ik was informatie aan het opzoeken over psychologie via google. Ik merk dan dat je veel websites krijgt maar je kan niet zien welke informatie correct is. Je krijgt websites van iedereen te zien en ik zou graag een overzicht hebben van welke websites echt correcte informatie verspreiden. Daarom mijn vraag.

Antwoord

Dag Luc,

Voor vragen in verband met (geestelijke) gezondheid zou ik altijd naar mijn huisarts gaan. Voor maximaal 6 euro (na terugbetaling door het ziekenfonds) krijg je correct advies op maat. Je goed in je vel voelen is dat wel waard, denk ik!

Voor informatie over wetenschappen is Wikipedia vaak een goed startpunt. Deze internetencyclopedie wordt wereldwijd door een groot aantal vrijwilligers geschreven en gecontroleerd. Ze streeft er ook naar om neutraal te zijn, wat belangrijk is voor beladen thema's zoals klimaatopwarming of kernenergie. Onderaan elke pagina staan er ook referenties naar andere bronnen waarop deze informatie gebaseerd is.

Veel succes!
Stijn.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2018
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen