kennen jullie morgellons disease omdat mijn huisdokter ze niet kent, het schijnt een genetisch gemodifieerde parasiet te zijn die in de vs gebruikt wordt om de katoenvelden te beschermen tegen andere

leo, 60 jaar
6 juli 2008

Ik ben vorig jaar op verlof geweest in de vs en hoogstwaarschijnlijk daar besmet de ziekte is rond 2002 opgemerkt het geeft zwellingen en hevige jeuk
die soms ondraagelijk is en er komen kleurloze draden of zwarte draden uit mijn handen en andere delen van mijn lichaam verklaar mij nu niet direkt voor zot zoals mijn vrouw en mijn vrienden.
Deze ziekte zou vele malen meer bedreigend zijn voor de volksgezondheid
dan alle andere tezamen omdat het hier een parasiet betreft die genetisch
gemanipuleerd is om de katoenvelden te beschermen tegen andere parasieten maar die zich nu ook goed voelt bij de mens.
Is deze situatie en de mogellons disease bij jullie bekend

Antwoord

Beste Leo,

Deze zogenaamde 'Morgellons Disease'  is voorlopig nog een mysterie waar het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC) onderzoek naar doet. Je symptomen kloppen wel met de beschreven symptomen rond deze 'ziekte'. Ik weet er zelf niet zo veel van, maar wetenschappelijke informatie kan je vinden op de CDC website http://www.cdc.gov/unexplaineddermopathy/. Je kan ook rechtstreeks kontakt opnemen met de werkgroep van het CDC dat dit onderzoek uitvoert:

E-mail: morgellonssyndrome@cdc.gov of
Telefoon: 001-404-718-1199 (voice mail)

Ik hoop dat je Engels spreekt of dat iemand in je omgeving Engels spreekt.

Wat je konklusie over genetische manipulatie betreft, daar twijfel ik sterk aan. Hoewel de 'ziekte' nog nooit officiëel beschreven was voor de recent 'epidemie' werd de 'ziekte' genoemd naar een beschrijving die dateert uit 1690. Misschien is het toch niet een nieuwe ziekte.

Het CDC is wel erg voorzichtig en wil momenteel nog op geen enkel vlak een uitspraak doen, noch over het bestaan van de ziekte, noch over de besmettelijkheid, vandaar dat zij het Morgellons Syndrome noemen (syndroom van Morgellon). Echter het feit dat ze er een werkgroep voor opgezet hebben lijkt toch te wijzen in de richting van een werkelijke ziekte.

Spijtig genoeg kan ik je niet meer informatie geven.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2017
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen