Als ik via een zwart gat naar een planeet 2000 lichtjaar verderop ga, kan ik dan van daaruit de kruisiging van Jezus zien?

Eugene, 43 jaar
18 februari 2017

Als men gebruik maakt van zwarte gaten, kan men stukken afstand afsnijden in de ruimte (soort gate). Stel ik ga d.m.v. zo'n zwart gat naar een planeet 2017 lichtjaar verderop toe, kan ik van daaruit de kruisiging en wederopstanding van Jezus zien(hij werd immers bij helder weer gekruisigd, donder en bliksem kwamen pas later)? Ook ontstaan van de geboortekerk etc dan te volgen. Op vele schilderijen over de kruisiging van Jezus zijn Ufo's te zien. Dan zou dus het bewijs voor het bestaan van Jezus kunnen worden bewezen.

Antwoord

Dag Eugene,

Mijn antwoord op jouw vraag is tweeledig:

1) Als je je onmiddellijk zou kunnen verplaatsen naar een plaats 2017 lichtjaren verderop, én je hebt daar een hypothetisch optische instrument (bv telescoop) krachtig genoeg om met een voldoende resolutie naar een object te kijken op 2017 lichtjaren afstand, dan kan je op deze manier inderdaad de kruisiging van Jezus onderzoeken.

2) Maar, wat je hier voorstelt is met de huidige stand van techniek en begrip van de wetenschap echter niet mogelijk. Volgens de algemene relativiteitstheorie is het onmogelijk om sneller dan het licht te reizen, en ook het is nog onbekend of wormgaten mogelijk zijn binnen deze theorie.

Hierdoor kunnen we besluiten dat jouw vraag een leuk gedachte-experiment is maar dat dit praktisch gezien onmogelijk is.

Met vriendelijke groeten,

Bart D.

 

 

 

Reacties op dit antwoord

  • 08/03/2017 - Eugene(vraagsteller)

    Beste Bart D, ik snap je antwoord voor de volle 100%. Leuk dat ik daar weer op kan antwoorden. Ikzelf ben amateur-filosoof (dus geen sterrekundige, techneut oid). Ik heb eens gegoogled op tijd/afstand afsnijden dmv wormgaten en moet veronderstellen dat het theoretisch gezien mogelijk kan zijn. Het zal dus een kwestie van tijd zijn (bv over 100.000 jaar) voordat we het werkelijke bestaan van Jezus kunnen zien en kunnen vernemen wie of wat op de 3e dag de steen voor de grafgrot van Jezus wegrolde. De vraag is dan wel of het dan nog wel geloof is of wetenschap.

  • 08/03/2017 - Bart(wetenschapper)

    Heu... neen, het is geen kwestie van tijd. Onder mijn antwoord 1 staat "als, én, dan" - maar de "als" is al gewoon niet mogelijk, nu niet en over 100000 jaar evenmin. Ook mijn antwoord 2 geeft je geen soelaas: Als de relativiteitstheorie klopt is het ook principieel onmogelijk om sneller dan het licht te reizen. Je mag de wetenschappelijke twijfel niet misbruiken hé.

  • 13/09/2017 - Eugene(vraagsteller)

    jawel, telepathie is sneller als het licht. en daar komt bij, als men het Higgins deeltje deels weet uit te schakelen (zonder het Bosson Higgins deeltje flitst alles oneindig snel door het heelal) ook dan kan iets sneller dan het licht gaan. nogmaals ik ben geen wetenschapper maar filosoof, ik houd me dus bezig met theorieen (niet met de praktijk) en de twijfels daarover. Ook zijn er plenty websites die speculeren over het afsnijden van tijd en ruimte dmv zwarte gaten (tijdreizen). Ook weten wij waar bv aliens toe in staat zijn qua (tijd)reizen. Ook deze zijn misschien al 10.000 jaar voor in ontwikeling. Zou in ieder geval een verspilling van sterren en planeten zijn als wij de enige hogere beschaving in het heelal zijn. Lijkt me sterk dat de aarde een oase in een woestijn aan sterren en planeten zou zijn. groet

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2017
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen