Hoe kan het dat meningsverschillen tussen landen nog steeds beslecht worden door mensen te doden, bezittingen te vernielen enz.?

Jos, 64 jaar
7 maart 2017

Je zou toch denken dat na duizenden jaren van groeiende beschaving het besef ontstaan is dat bevolking uitmoorden niet de juiste weg is. Des te opvallender omdat de meest primitieve oorlogen in regio's gevoerd worden waar de eerste beschavingen ontstonden.

Antwoord

Beste Jos,

Ik denk dat dit geen vraag is maar een vaststelling. Hierbij toch enkele randbemerkingen:

- In het grootste deel van de wereld worden conflicten tussen landen op diplomatische wijze beslecht. Denk aan organisaties zoals de Verenigde Naties en de Europese Unie. Denk aan verdragen zoals de waterverdragen tussen België en Nederland, de verscheidene internationale handelsverdragen, het Kyoto-protocol, enzovoort.

- U bedoelt dat het gebied Mesopotamië tot op vandaag een conflicthaard is. Ook dat klopt, men zou kunnen zeggen dat Iran, tussen Afganistan en Syrie gelegen, een haard is van primitieve oorlogen. Maar Iran zelf niet. Ook het gebied van Jericho (de eerste stad) is gekend als een onrustig gebied, maar is niet echt in een "primitieve oorlog". Egypte, waar de eerste historische beschaving ontstond, is volgens mij oorlogsvrij.

Met vriendelijke groeten,
Bart D.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

 Bart Dierickx

electronica beeldopnemers cryogenica metafysische vragen lucht- en ruimtevaart en de meest onmogelijke zaken


Pleinlaan 2 1050 Elsene
http://www.vub.ac.be/

Zoek andere vragen

© 2008-2018
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen