Hoe vergroot ik het bereik van de afstandsbediening van mijn elektrische garagepoort?

Ludo, 67 jaar
21 juni 2016

Ik moet erg dicht bij mijn poort staan wil de "druk op de knop" van het zendertje in de auto de poort openen. Ideaal zou ik de poort al vanop een veel grotere afstand kunnen openen zodat de poort helemaal open is als ik mijn oprit oprijd. In de garage hangt er een elektrische draad aan de ontvanger, dat zal dan de antenne zijn?

Antwoord

Dit is een probleem waarop vanop afstand geen eenduidig antwoord te geven is. Ik kan je wel enkele pistes geven.

1. Allereerst zou ik de batterij eens vervangen. Mogelijk lost dat het probleem al op.

2. Moest dat niet werken, dan kan je, als je dat de moeite waard vindt, je afstandsbediening een beetje bijschaven. In het volgende filmpje geeft iemand instructies over hoe je de interne antenne kan uitbreiden, met een elektriciteitsdraad en een beetje soldeerwerk.

https://www.youtube.com/watch?v=8f-g2W4ZoEw

3. Moest dat ook niet werken... Er circuleert informatie op internet dat je het signaal zou kunnen versterken met je hoofd. Ik ben hier niet direct van overtuigd, maar het valt te proberen bij gebrek aan beter. Moest dit werken, mag je het mij steeds laten weten. Ik ben erg nieuwsgierig.

https://www.youtube.com/watch?v=LYeXuM_xL1M

4. Als het bovenstaande niet werkt, en het is echt een probleem voor jou, dan zou ik de fabrikant raadplegen. Misschien hebben die iets interessants te zeggen.

Bij nader inzicht staan de bovenstaande punten niet op volgorde van uitvoering. Het is best de fabrikant te raadplegen vóór dat je aan de afstandsbediening schaaft. En punt 3 kan je misschien al proberen voor punt 2.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoƶrdineerd door EOS vzw