Hoelang blijft de test PCR CMV in de urine positief?

Liesbeth, 28 jaar
3 mei 2016

En moet deze negatief zijn voor je zwanger mag worden? Ik heb in november 2015 cmv doorgemaakt. Ik wil graag zwanger worden. Ik moet elke maand pcr cmv in mijn urine laten testen. Hoelang blijft dit resultaat positief? Word dit wel vaker op deze manier getest?

Antwoord

Beste Liesbeth,

het gevaar bij een actieve CMV-infectie tijdens de zwangerschap is dat deze infectie naar de ongeboren baby kan gaan. Als dit gebeurt, heeft de baby kans om problemen te krijgen bv. aan de ogen, de lever of de longen.

Voor zover ik er als huisarts iets van ken, wordt CMV PCR op urine enkel gedaan op het moment dat men 100% zeker wil zijn dat er geen actieve infectie bezig is van CMV. Dit is een test die in mijn beleving vooral door specialisten wordt aangevraagd.

Om u het beste antwoord op uw vraag te geven, moeten er eigenlijk meer zaken uit uw medische voorgeschiedenis gekend zijn om een juiste afweging te kunnen maken. Ikzelf zou bv. ook geïnteresseerd zijn in een bloedanalyse van de immuniteit tegen CMV die je al dan niet hebt opgebouwd, maar ook in welke mate uw immuunsysteem in het algemeen goed werkt of niet.

Het beste advies dat ik u hier kan geven is naar uw huisarts of naar uw gynaecoloog te stappen, op voorwaarde dat die uw dossier goed kent.

Vriendelijke groeten,

dr Bert Leysen

huisarts en onderzoeker

 

 

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

Dr. Bert Leysen

Huisartsgeneeskunde Palliatieve zorg

Universiteit Antwerpen
Prinsstraat 13 2000 Antwerpen
http://www.uantwerpen.be

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw