Voor welk lettertype verbruikt de printer het minste inkt?

jan, 20 jaar
29 november 2014

Geachte,

Vandaag de dag kost een inktpatroon een heel pak geld.
Het gebruik van een ander lettertype kan heel wat geld besparen.
Nu vroeg ik me af wat de top 5 is van de meest zuinige lettertypen?

Alvast bedankt
Mvg.

Antwoord

Beste Jan,

Er zijn verschillende onderzoekjes geweest hierrond, en de meeste komen ongeveer op dezelfde lettertypen uit (Garamond, Century Gothic, Times New Roman, Calibri). Er bestaat ook zoiets als Ecofont, een lettertype dat kleine (onzichtbare) gaatjes in de letters heeft en zo tot 16% inkt bespaart. Toch verbruikt Ecofont nog steeds meer inkt dan Century Gothic, omdat het gebaseerd is op Verdana. Er is ook een Century Gothic-versie van Ecofont, maar daar moet je voor betalen.

Twee Amerikaanse tieners hebben een indrukwekkend onderzoek gevoerd naar de invloed van een lettertype op printkosten, en stelden dat de school $21 000 per jaar kon besparen als Garamond werd gebruikt. Ze hebben hun resultaten echter niet gecorrigeerd voor lettergrootte (een 12pt Garamond letter is kleiner dan een 12pt Times New Roman letter), en kwamen zo op een foute conclusie uit.

Volgens Computeridee (zie rechts), kan je wel 20 euro besparen per jaar, maar dan moet je wel 25 pagina's per week printen. Denk er ook aan dat je nog veel meer kan besparen via de instellingen van je printer, de lettergrootte, en natuurlijk ook door gewoon minder te printen!

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw