Is een dieet op basis van Herbalife-shakes een goede manier om af te vallen?

ingrid, 47 jaar
16 juli 2014

Ik zou graag enige kilootjes willen vermagen.
Is een dieet op basis van Herbalife-shakes een goede manier om af te vallen?

Antwoord

Geachte mevrouw,

Vermageren op basis van dergelijke producten gaat u niet aanzetten om over te schakelen naar een gezonde levensstijl, d.w.z. Een gezonde, gevarieerde voeding en voldoende lichaamsbeweging.  Een gezonde levensstijl is de enige manier om duurzaam enkele kilo's te verliezen.  Het is immers niet de bedoeling dat die kilo's waarvoor u veel moeite hebt moeten doen, er twee weken later terug bij zijn.

Bovendien biedt het gebruik van dergelijke producten een risico op tekorten aan bepaalde vitalines en mineralen, is het zeer eentonig en belet u ook deel te nemen aan het sociake gebeuren dat eten nu eenmaal is ( denk maar aan de zomerse BBQ's die met een goede keuze perfect kunnen binnen een gezond dieet).

Deze producten kunnen helpen bij het overschakelen van een ongezond eetpatroon naar een gezonde levensstijl die de principes van de voedingsdriehoek volgt.  Maar dannmaximum voor eennperiode van 4-5 dagen.  Het kan u helpen u mentaal voor te bereiden.  Als u ern vervangend product kiest, let dan wel op dat er voldoende eiwitten in zitten en verder alle vitamines en mineralen.

Vriendelijke groeten,

prof dr Greet Vansant

Preventieve Geneeskunde: Voeding, KU Leuven

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2019
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen