De methode "effectieve microorganismen" uit Japan zou gezondheid verbeteren. Is daar iets wetenschappelijk over onderzocht?

jerry, 58 jaar
6 juni 2008

Deze "EM" zouden schadelijke stoffen neutraliseren en het microleven aanpassen zodat alle ziekten in de landbouw en de dieren wegblijven. Afgeleid is er ook EM X,een zeer verdunde oplossing die preventief een teveel aan oxidatie in het lichaam zou voorkomen. In hoeverre is er daar reeds onderzoek op gedaan en met welk resultaat?

Antwoord

Ik vermoed dat u refereert naar probiotica: micro-organismen (bacteriĆ«n (vnl. lactobacillen) en fungi (bvb. Saccharomyces cerevisiae = bakkersgist)) die bij inname de spijsvertering zouden verbeteren en/of de immuunweerstand zouden verhogen. Aangezien u geen bronvermelding opgeeft, is het moeilijk te achterhalen om welke organismen het hier gaat, maar Yakult is bvb. een Japanse firma die probiotica op de markt brengt.

De effecten worden door veel wetenschappers onderzocht, en gunstige effecten zijn zeker al vastgesteld, alleen bestaat er over het mechanisme nog veel onduidelijkheid.

Reacties op dit antwoord

  • 09/06/2008 - jerry (vraagsteller)

    Het antwoord is te algemeen,terwijl ik vroeg achter E M ontdekt door prof Teruo Higa.Als Bronvermelding had ik moeten verwijzen naar www.emwinkel.nl of www.eminfo.nl. Met vriendelijke groeten

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2019
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen