ik heb al enkele keren gehoord over een planeet die ons zonnestelsel zou binnenkomen.deze planeet zou reeds door Het Sumerische volk gekend geweest zijn.Is deze planeet een mythe of is hij echt op ko

Bart, 37 jaar
3 juni 2008

Is er een planeetX,NIBIRU op komst ?

Antwoord

Beste Bart,

Het korte antwoord op je vraag: deze planeet is een mythe en is niet op komst.

Het lange antwoord: De hypothetische planeet Nibiru is een object voorgesteld door de auteur Zecharia Sitchin, een voorstander van de theorie dat de mens afstamt van rondreizende, buitenaardse astronauten die ons hier achtergelaten hebben. Hij betrekt in zijn werk de Sumerische cultuur en andere mythologie├źn. Volgens Sitchin is Nibiru een planeet in ons zonnestelsel, met een elliptische baan die het object eens om de 3600 jaar in onze buurt brengt. De aarde zelf zou volgens hem ontstaan zijn door de botsing van dit object met een voormalige (bewoonde) planeet, waar zich nu de astero├»dengordel bevindt.

Een populaire claim onder pseudowetenschappers en complottheoreten de laatste jaren is dat Nibiru binnenkort zal terugkomen, en zich op een botsingskoers met de aarde bevindt. Oorspronkelijk zou dit gebeuren op 15 mei 2003, maar het feit dat deze datum onopgemerkt voorbij ging, en de populariteit rond het einde van de huidige cyclus van de Mayakalender op 21 december 2012, hebben ervoor gezorgd dat dit nu de nieuwe datum geworden is. Wetenschappelijk gezien is er geen enkele waarneming, voorspelling, theorie, of wat dan ook, die het minste deel van dit verhaal zou kunnen bevestigen. Geen reden tot ongerustheid dus!

PS: je foto is te klein om voor mij duidelijk te zijn, maar als er geclaimd wordt dat dit een opname is van Nibiru, is dit uiteraard een hoax.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2019
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen