Als je caseïne zelf maakt, is het dan nog geschikt voor menselijke consumptie?

hoylaerts, 29 jaar
13 juni 2013

Als je caseïne zelf maakt (dus uit de melk haalt met azijn), is het dan nog geschikt voor menselijke consumptie? Zo ja, hoeveel gram mag dat dan zijn?

Antwoord

Als je melk opwarmt en er wat azijn bij doet, krijg je vlokken die inderdaad onder meer caseïne bevatten. Filter je het vocht (de wei) van die vlokken (de wrongel) af, dan kan je daar allerhande soorten kaas mee maken.
Met andere woorden, de caseïne (samen met allerhande andere bestanddelen die in de wrongel zitten) zijn zeker eetbaar. Hoeveel gram is moeilijk te zeggen, maar dat mag flink wat zijn. Beschouw het als verse kaas. Daar ga je geen tien kilogram van eten, een kilogram zal je met een zeer opgeblazen gevoel opzadelen en 100 gram is geen enkel probleem.

Groeten,
Benjamien

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw