Waardoor ligt het kookpunt van zeewater hoger dan van zuiver water?

Femke, 17 jaar
23 januari 2013

Mijn onderzoekscompententie gaat over ontzilting. Hierin moet ook een praktische proef aan te pas komen. Daarom zou ik graag het kookpunt van zeewater bepalen en vergelijken met dat van gewoon water. Ik weet dat het iets te maken heeft met de hoeveelheid opgeloste stof, maar daar eindigt het ook.

Antwoord

Dag Femke

Het verschijnsel heet kookpuntsverhoging. Analoog bestaat er ook vriespuntsverlaging.
Vermoedelijk is één van de aspecten van je opdracht informatie verwerven. Ik ga je dus niet meer hierover vertellen, je kan allerlei informatie vinden via internet, ook proeven om uit te voeren. Maar ga ook eens langs bij een bibliotheek van een hogeschool of universiteit om boeken te raadplegen, dat is in veel gevallen meer betrouwbare informatie dan wat je op internet vindt.
Succes met je opdracht!

Met vriendelijke groeten

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

dr. Marina Vanhecke

analytische chemie toxicologie bodemsanering

UCLL
UC Leuven Andreas Vesaliusstraat 13 | 3000 Leuven Hertogstraat 178 | 3001 Heverlee UC Limburg Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek
http://www.ucll.be

Zoek andere vragen

© 2008-2020
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen