Zijn PET-flesjes beter voor het milieu dan aluminium blikjes en waarom?

Simon, 15 jaar
22 januari 2013

Bij ons op school is er een nieuw beleid, zo mag er enkel nog frisdrank gedronken worden uit plastic flesjes, aluminium blikjes zijn niet meer toegelaten.
Het argument van de directie is dat dit beter is voor het milieu, maar zij kunnen geen exacte feiten geven.

Antwoord

Beste Simon,

Ik kan u misschien niet het volledige antwoord geven, maar het kost veel meer energie om blikjes te hersmelten dan om PET te herwinnen. Bovendien kan men met blikjes zeer grote verliezen hebben, zoals ik onlangs in Dakar heb vastgesteld. Ganse containers blikken flesjes van Coca Cola die overzee werden vervoerd, hebben wat zeewater in de containers gekregen, waardoor alle flesjes zijn gaan roesten en moesten vernietigd worden. Dat kan niet gebeuren met PET.

Wel interessant dat uw school daaraan denkt. Ik kan u nog aanraden eens te kijken op www.stepa.be . Daar verkoopt men frisdranken nu inPET en volledig zonder suiker en met zoetstoffen uit Stevia. Een dubbel voordeel voor de consument. Geen suiker, geen gevaarlijke zoetstoffen zoals aspartaam of sucralose, en geen gevaar voor verslaving aan suiker. Het is wel een beetje wennen aan de smaak.

Mvg,

Jan Geuns

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw