Iedereen vertelt maar dingen over dat de wereld zal vergaan. Is dat echt zo?

Anjelien, 12 jaar
29 mei 2008

Iedereen vertelt maar dat het milieu zeer slecht is en met die CO2 uitstoot enzo. Maar is het ook zo dat de wereld binnenkort zal vergaan? Weten jullie ongeveer als dat zo is, binnen hoeveel jaar?

Antwoord

Beste Anjelien,

Zolang de mens bestaat is hij bevreesd dat de wereld (en dus ook alle mensen) binnenkort zal vergaan. Die vrees vind je in bijna alle religieuze verhalen terug, ook in de bijbel. Denk aan het laatste oordeel, al wordt dat voor de goede/brave mensen en geesten iets om naar uit te kijken.

De wereld zal binnenkort niet vergaan, hij zal vast nog héél erg lang bestaan. Maar, het moet gezegd, de mens doet er sinds goed een eeuw werkelijke alles aan om de wereld naar de verdoemenis te helpen. Maak je dus, zou ik zeggen, geen zorgen over een heel nabij einde, maar doe er alles aan wat je als individu of in groep kunt om CO2 uitstoot, en alle andere milieuvervuiling tegen te houden; maak ook zoveel mogelijk mensen bewust van het probleem. Alle beetjes helpen.

Vriendelijke groet,

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

Prof. dr. Gie van den Berghe

moraal, ethiek, geschiedenis nazi-kampen en genociden, ooggetuigenverslagen, de Verlichting, eugenetica, darwinisme, historische foto's, transhumanisme

Universiteit Gent

http://www.ugent.be

Zoek andere vragen

© 2008-2019
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen