Mijn iphone is in het water gevallen, is de data nu weg?

Jens, 15 jaar
24 september 2012

Beste Mijn iphone 4 is laatst in het water gevallen. Ik heb al iemand gevonden die de onderdelen graag wil kopen. Toen de iphone in het water was gevallen was ook gelijk het moederbord stuk gegaan. Nu heb ik schrik dat zodra de koper de iphone heeft en het moederbord vervangt, hij al mijn data heeft. Is dat mogelijk?

Antwoord

Dag Jens,

In uw iPhone zijn er drie geheugens:
- die op je simkaart, die behoud je uiteraard zelf
- die in de microsd-kaart, die verwijderbaar is
- en ten slotte het interne geheugen dat zich op de motherboard bevindt.

Waarschijnlijk staan al je persoonlijke gegevens op je microsd-kaart en op je simkaart. Door beide te verwijderen en in een andere iPhone te steken, kan je die dus behouden. Wat in het interne geheugen zit (meestal apps) daarentegen ben je kwijt, maar dit is, bij een defecte motherboard, ook erg moeilijk te herlezen. De geheimen die je aan je iPhone had toevertrouwd, zijn dus waarschijnlijk veilg.

Veel succes ermee en steek je volgende telefoon in een stevige waterdichte doos!

P.S. Indien een elektronisch toestel in het water valt, moet je ONMIDDELLIJK de batterij eruit nemen. Indien je dat doet, kan je het toestel laten drogen en na enkele dagen zal het opnieuw werken. Indien je daarentegen de batterij erin laat zitten, zullen er elektrolyseverschijnselen optreden en zullen de printplaatjes onherstelbaar aangetast worden.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2020
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen