Waarom verzwijgt de wetenschap dat de aarde vroeger al bezocht werd door aliens?

Bas, 24 jaar
1 augustus 2012

Als mensen van de Aarde naar een andere planeet kunnen komen, waarom kunnen buitenaardsen en UFO’s dan niet naar ons toe komen? Er is een nieuwe theorie die zegt dat buitenaardsen ons al duizenden jaren bezoeken. Zij hebben ons geholpen in de ontwikkeling. De aliens werden beschouwd als goden, maar als dat waar is dan moet er ook bewijs zijn. Misschien was dat bewijs altijd al om ons heen. In mei 2008 kwam er een proclamatie van het Vaticaan. Daarin stond dat het mogelijk kon zijn dat er intelligent buitenaards leven was.
Zo zou het zomaar kunnen dat de ‘engelen’ van 2000 jaar geleden aliens waren. Zo zijn er beeldjes uit de oudheid gevonden die verdacht veel lijken op een man in een ruimtepak zoals we die nu kennen. In het boek Waren de goden kosmonauten? van Erich von Däniken probeert het boek te bewijzen dat buitenaardsen ons al duizenden jaren bezoeken. In de bijbel staan verschillende aanwijzingen voor buitenaardsen. Mensen die uit de hemel afdaalden, engelen of goden zoals ze in de bijbel worden genoemd. De mensheid van toen begreep niet wat het waren, vandaar dat ze zulke namen hebben gekregen. Misschien waren het wel aliens, er zijn allerlei bewijzen gevonden in de oudheid, van muurtekeningen tot beeldjes.
Von Däniken had het gekke idee dat ‘God’ van een andere planeet kwam om de mensheid op Aarde te helpen om de beschaving op te bouwen. Zijn theorieën werden uitgelachen door wetenschappers en theologen. Toch hebben aanhangers van zijn boek vele bewijzen. Neem bijvoorbeeld een eeuwenoude kaart (Piri Reis-kaart), die een stuk land laat zien wat onlangs pas ontdekt is. Ook elektriciteit kon al worden opgewekt door de oudheid, zelfs een computer (Mechanisme van Antikythera) was niet te gek voor deze mensen. Er zijn ook vele afbeeldingen (Nazcalijnen) gevonden die alleen van een hele grootte hoogte gezien kunnen worden.
In de Nazca woestijn in Peru is een 80 kilometer lang plateau die bijna perfect vlak is. Ook liggen er vele tekeningen omheen die dus van grote hoogte te zien zijn. Het lijkt van boven wel een soort van vliegveld, met lange banen die lijken op landingsbanen! Rondom de ‘landingsbaan’ is er glaskristal gevonden. Ze mogen er echter niet graven, want het gebied is heilig. Nazca was wellicht zo aantrekkelijk omdat je daar heel snel kan zien waar de Aarde precies uit bestaat. Alles is daar voor handen!

http://www.youtube.com/watch?v=cZRcBXGccgI

http://www.star-people.nl/index.php?module=news&id=3187

Antwoord

Beste Bas,

De theorieën van Erich von Däniken zijn niet zo nieuw. De man heeft al talrijke boeken geschreven en ze zijn een groot commercieel succes. De reden van dit succes lijkt nochtans duidelijk: hij schrijft over de meest fascinerende wetenschap en het culturele erfgoed dat er op aarde te vinden is. Vele mensen lezen dit graag, wat de omvangrijke verkoop van zijn boeken verklaart.

De waarde van deze boeken voor de wetenschap is evenwel een volledig andere kwestie. Von Däniken interpreteert oude mythologie volstrekt letterlijk. Dus in zijn visie hebben alle goden, monsters en bovenmenselijke heldendaden die vermeld worden in oude verhalen, ooit echt bestaan. Met een gecompliceerde theorie probeert hij te verklaren hoe alles dan precies in zijn werk gegaan is.

Vele mysteries die aanleiding geven tot verhitte discussies tussen wetenschappers, betrekt hij in zijn theorieën. Nochtans is het voor alle wetenschappers wel duidelijk dat zulke zaken, zoals ook de infrastructuurwerken in Peru, moeten gezocht worden in de psychologie van de mens. Het heeft dus te maken met religie, geloof en mythologie van onze voorouders. Voor de aanwezigheid van buitenaardse wezens in ons zonnestelsel bestaat niet het minste wetenschappelijk bewijs. Dit ondanks intensieve zoektochten door het instituut SETI en ondanks nauwkeurige observaties op aarde en in de rest van ons zonnestelsel.

groeten,

Ward

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen