Wat eten baby visjes?

jothi, 12 jaar
20 maart 2012

In het bijzonder: wat eten baby guppy's?

Antwoord

Hey Jothi,

voor je guppy-jongen kan je het gewone voer gebruiken dat je in elke dierenwinkel vind. Vlokken zijn ideaal, omdat je die met je vingers wat kan fijnwrijven voor je ze in het aquarium doet. Je kan ze ook in een spuitje met water doen en tussen de jonge visjes spuiten, maar dat is niet echt nodig; guppies zijn gemakkelijk groot te brengen en zullen zelf wel hun voedsel vinden. Ook met korrels lukt het, zolang er enkele lang genoeg in het aquarium blijven zodat ze uiteenvallen voor ze eventueel door grotere vissen worden opgegeten.
Voor een snelle groei kun je zorgen voor een voldoende groot aquarium, warm water (22-24 °C is perfect) en voer je best meerdere keren per dag een kleine beetje in plaats van één keer per dag een grotere hoeveelheid, maar zoals gezegd groeien guppies ook gemakkelijk in minder ideale omstandigheden.
Zorg ook voor voldoende schuilplaats voor je kleine visjes (bloempotjes, planten, stenen,...) als ze met grotere vissen samen zitten (zoals volwassen guppies), anders zouden ze zelf wel eens als vissenvoer kunnen aanzien worden!
Voor nog veel meer informatie kan je eens met google zoeken naar 'guppies kweken'.

Veel plezier en succes!
Tobias

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

 Tobias Musschoot

Afrikaanse ichthyologie

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
Leuvensesteenweg 13 3080Tervuren
http://www.africamuseum.be

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw