Hoe krijg je het sap uit berkenschors?

Dieter, 37 jaar
2 maart 2012

Antwoord

Dieter,

Je kan 2 weken per jaar sap van een berk tappen. Dit is in het voorjaar net voor de knoppen ontluiken. Om te weten of of de sapstroom voldoende op gang is knip je een kleine twijg af. Begint de wonde te druppelen knip dan een vingerdikke tak af en schuif er een fles over. Wil je meer sap neem dan een dikkere tak en hang er een emmer onder. Of boor een gaatje in de stam en stop er een rubber slangetje in zodat je het sap kan opvangen. Het berkensap smaakt lichtzoet en zou een reinigende functie hebben. Ook kan je er wijn van maken.

Veel succes,

Kristof

Reacties op dit antwoord

  • 06/03/2012 - Dieter(vraagsteller)

    Is dat sap ook brandbaar?

  • 19/03/2012 - (wetenschapper)

    Dieter, Het sap is niet brandbaar. Het is net als water met een smaakje. Groeten, Kristof

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

 Kristof Baert

Rodent control : bruine rat, muskusrat en beverrat Wildlife diseases

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek
Kliniekstraat 25 1070 Brussel
http://www.inbo.be

Zoek andere vragen

© 2008-2016
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen