Computers

Maes, 10 jaar
3 mei 2011

1. Vanaf welk jaar bestond de computer?

2. Wie heeft de computer uitgevonden?

3. Hoe groot was het geheugen van de eerste computer? Wat kon men hier mee doen en voor wat werd hij gebruikt?

Antwoord

Vanaf welk jaar bestond de computer? De eerste computer werd gebouwd door Konrad Zuse, een Duitser, in 1941. Hij werkte deze eerste computer echter nooit af, hij werd dus niet echt voor iets gebruikt. Nog voor zijn eerste computer echt af was, begon hij al aan een verbeterde versie, en ook nog aan een derde versie. Door de tweede wereldoorlog die toen ondertussen begonnen was, zijn echter al zijn drie computers vernield geweest. Na de oorlog heeft Zuse wel echt werkende computers gebouwd en ook verkocht, hij had een van de eerste computerbedrijven.


De eerste computer die echt werkte was de ENIAC, gebouwd door het Amerikaans leger in 1945. De bedoeling was hem te gebruiken voor het berekenen van de baan van granaten. Hij is ook getest voor het maken van berekeningen in verband met het ontwikkelen van de eerste atoombom. Deze computer had een geheugen van ongeveer 100 Bytes.

De persoon die als eerste de computer heeft bedacht, maar hem niet kon maken omdat dat toen nog technisch te moeilijk was, was Charles Babbage, een Engelsman in die leefde van 1791 tot 1871.

Al de vroege eerste computers werden gebruikt als een programmeerbare rekenmachine, dus om berekeningen te doen, bijvoorbeeld, de intrest op bankrekeningen, of de belastingen.

Tussen haakjes de eerste werkende rekenmachine was de "ABC" gebouwd in 1942. Maar dat was geen computer want hij was niet programmeerbaar.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

 Jan Van den Bussche

informatica bio-informatica ecologie

Universiteit Hasselt
Agoralaan Universitaire Campus-gebouw D BE-3590 Diepenbeek
http://www.uhasselt.be/

Zoek andere vragen

© 2008-2020
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen