hoe maak ik zoon teken die grapig zijn bv. <3 enz.

tibo, 10 jaar
26 maart 2011

ik maak een website via sites.google.com en ik wil weten hoe je zoon dingens maakt wat op youtube zag ik zoon konijntje en ik wil weten wat je moet in typen voor dat te maken
en geef me aub. nog zoon voorbelden

Antwoord

Hallo Tibo,


dat is een goede vraag, zelfs al begrijp ik ze niet helemaal. Ik ga je daarom enkele mogelijkheden geven van dingen de je kan proberen. Als je nog iets anders wil moet je het dan maar vragen, ok ?

Misschien wil je ergens in je tekst een 'emoticon' zetten, zoals het bekende lachende gezichtje :-) . Dat zijn enkele rare tekens achter elkaar die dan een figuurtje voorstellen. Als je je hoofd draait kan je duidelijk ogen, een neus en een mond zien. Zo is er een hele lijst die je kan gebruiken en die je hier kan vinden : http://nl.wikipedia.org/wiki/Emoticons.

Misschien wil je echter liever een figuurtje met zo'n gezichtje op. Dat je ook doen op je Google Site pagina, maar het is wat ingewikkelder. Dit zijn de stappen die je kan volgen.
  1.  eerst moet je een figuurtje vinden. Ik gebruik weer de pagina die ik je hierboven gaf als voorbeeld, want daar staan er al heel wat op. 
  2. Ga met je muis boven het figuurtje hangen dat je zou willen gebruiken, bijvoorbeeld de coole gast met zonnebril 8-) 
  3. Klik rechts op dit figuurtje en kies iets wat het meest lijkt op 'Kopieer URL'. Wat er juist staat bij jou kan ik niet vertellen omdat dat afhangt van je internet browser en besturingssysteem. 
  4. Ga nu meteen naar je Google Sites pagina waar je het figuurtje wil gebruiken. Niets anders kopieren ondertussen of je moet stapje 3 terug doen.
  5. Ga naar de plaats waar je het figuurtje wil, en kies 'Figuur' in het menu 'Invoegen'   
  6. Je krijgt dan een venstertje waarmee je een figuur kan invoegen. Kies hier voor 'Web adres (URL)', en plak (ctrl-v op Windows) het adres van je ikoontje hier. Als alles goed gegaan is verschijnt er in dat veld http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Shade.png 
  7. klik op ok en je figuurtje staat in je tekst. Als je in het blauwe kadertje onder je figuur 'Wrap' op 'On' zet kan je er nog tekst voor of achteraan zetten.  

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2021
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen