Hoe kunnen wij kinderen van 10 - 14 meer laten bewegen?

van de Camp, 13 jaar
25 maart 2011

Hallo, Wij hebben de opdracht op school gekregen om kinderen van 10 - 14 meer te laten bewegen. Het was echter niet de bedoeling om de kinderen bijv een iPad of andere grote cadeau's te geven om bijv, te sporten of te fietsen. Ook moet het idee origineel zijn. Wilt u ons alstublieft helpen wij hebben echt geen idee.

M.V.G daniek, lars, koen

Antwoord

Beste Daniek, Lars & Koen,

Moeten jullie deze kinderen doen bewegen in functie van een bepaalde opdracht? En zijn er bepaalde doelen aan verbonden? Want mij lijkt het meest eenvoudige over te gaan naar leuke spelen zoals bij de jeugdbeweging, waar de sfeer en de competitie de kinderen echt kan motiveren, zonder dat daar inderdaad dingen als een i-pad of iets anders als materiële beloning tegenover moet staan. Als spelletjes goed ingekleed worden, goed georganiseerd worden en plezierig zijn, kan je daarmee makkelijk kinderen motiveren.

Verder kan je natuurlijk ook kijken naar wat uitdagende activiteiten, zoals een survivalparcours of eens sjorren, vlotten bouwen en een vlottentocht doen en zo meer. Dat boeit kinderen eveneens en is voldoende uitdagend om op zich een beloning te zijn.

Kunnen jullie hier al mee verder?

Vriendelijke groet,

Piet Vandebriel
kinder- & jeugdpsychiater
Provinciale Hogeschool Limburg

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw