Hoelang duurt een trip naar de maan?

fgdfgdfg, 13 jaar
19 maart 2011

Ik wil eens weten hoe lang een trip naar de maan duurt met een shuttle.

Antwoord

Met een shuttle geraak je er gewoon niet!   Een Shuttle is ontworpen om in een baan om de aarde te opereren, in een baan van hoogstens zo'n 500 tot 600km. De shuttle heeft geen mogelijkheid om uit de baan te breken en naar de maan te vliegen.
De Apollo ruimtetuigen waren daar wel op voorzien, ze zaten op de neus van de derde trap van een gigantisch grote raket, die diende om die 3de trap in een baan om de aarde te brengen. Dan werd die derde trap gebruikt om in de richting van de maan te vliegen. Eens voldoende snelheid bereikt was werd de kleine Apollo samen met de maanlander losgemaakt, en vlogen die zonder verdere motoren in feite naar de maan. De Apollo kreeg dus gewoon genoeg snelheid in het begin om de maan te bereiken, net zoals jij een steen over een muur zou gooien : je geeft de steen, door te werpen, voldoende beginsnelheid zodat hij zonder een eigen motor over de muur geraakt.
De Apollo deed daar drie dagen over.
Hij had wel een eigen motor, maar die werd alleen gebruikt om bij de maan af te remmen en zo in een baan omheen de maan te komen, en een tweede keer om vanuit die maanbaan zichzelf weer naar de aarde te gooien. Maar onderweg werkte de motor niet.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2021
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen