Wanneer wordt het eerste huis op de maan gezet?

maaike, 10 jaar
24 februari 2011

Antwoord

     Daar zijn nog helemaal geen concrete plannen voor. Als men er iets bouwt zal het geen "huis" zijn maar een maanbasis. Op de maan is namelijk geen atmosfeer. Mensen die op die basis verblijven zouden er dus enkel eens buiten kunnen komen met een stevig ruimtepak, zoals de astronauten van de Apolloreizen moesten dragen.
     Maar nogmaals, een maanbasis zie ik de eerste tientallen jaren niet gebouwd worden. De wereld slaagt er nu net in om een ruimtestation in een baan om de aarde permanent bemand te houden met zes personen, maar een maanbasis is veel, veel moeilijker te bouwen en zal vooral nog veel meer geld kosten ook. Eén kilogram aan voorraad naar het ISS te brengen kost zo'n 150.000 euro. Naar de maan zou die prijs nog een aantal keer groter zijn.
     En eigenlijk vraag ik me ook wel af, wat zouden we daar eigenlijk moeten gaan doen in die basis ? Je leest soms dat we daar grondstoffen zouden kunnen gaan ontginnen. Ik denk eerlijk gezegd dat dat gewoon onbetaalbaar zou zijn, gezien de kostprijs van de ontginning ter plaatse, en de prijs van het transport naar de aarde.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2020
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen