Hoe werkt internet en tv in een vrachtwagen?

Kevin, 14 jaar
23 februari 2011

Antwoord

Dag Kevin, 


Ik begrijp jouw vraag niet zo goed. Bedoel je nu hoe internet-tv werkt in een vrachtwagen, of hoe internet en tv werken in een vrachtwagen?
Je kan tv kijken via internet, maar ik denk dat dat alleen bij jou thuis kan. Internet in een vrachtwagen werkt (eenvoudig gezegd) via gsm, en dat gaat eigenlijk niet snel genoeg om tv-beelden door te zenden.
'Gewoon' internet werkt wel in een vrachtwagen, en gaat dus via het gsm-netwerk. 
Als een trucker tv kijkt (en dat doet hij hopelijk niet terwijl hij rijdt) doet hij dat via een kleine tv-antenne, en een digitale tv-ontvanger. De tv-signalen worden namelijk gewoon via de lucht digitaal uitgezonden, en met een kleine tv (of een laptop met een USB-ontvangertje) kan je die ontvangen. Op die manier kan je wel alleen de zenders ontvangen die ook effectief uitzenden via de lucht - en dus niet de zenders die hun signaal enkel verspreiden via de kabel. In Vlaanderen kan je kijken naar alle VRT-zenders; VTM, VT4 en dergelijke kan je op die manier niet ontvangen.

Met vriendelijke groeten

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

 Tony Vandenborn

elektronica, telecommunicatie

UCLL
UC Leuven Andreas Vesaliusstraat 13 | 3000 Leuven Hertogstraat 178 | 3001 Heverlee UC Limburg Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek
http://www.ucll.be

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw