ik ben in het bezit van 4 speakers 250 Watt (8ohm) deze kan ik 2 aan 2 doorschakelen(wordt dan 4, ohm) word mijn ver,ogen nu minder als ik hem met 2x200 watt aanstuur

pascal, 37 jaar
20 februari 2011

Hallo beste deskundige,

Ik heb al een paar jaren een geluids installatie van 4 speakers van 250 Watt 8 ohm op een carnavalswagen staan met een versterker van 2x200 Watt 8 ohm , maar nu is het volume altijd net niet voldoende.

De speakers worden doormiddel van ingebouwde pluggen 2 aan 2 doorgelust en gaan dus van 8 ohm naar 4, ohm.
Hoe kan ik nu het beste meer geluid uit de installatie halen? door er een versterker bij te zetten van b.v. 2x250 Watt 8 ohm, en dan twee boxen per versterker ? Of bereik ik daar niets mee, wat is volgens u de beste oplossing ?

ik heb al een oplossing gekregen gewoon 4x500 watt er op zetten maar dat is geen optie.

Ik hoop dat U en uw deskundigheid wel een oplossing heeft.

mvg pascal

Antwoord

Dag Pascal


Wat jij voorstelt mag je niet doen: als je jouw speakers parallel zet wordt de belasting voor de versterker inderdaad 4 in plaats van 8 ohm. Maar ten eerste is dat niet zonder gevaar voor de versterker, en erger: het lost absoluut niks op - de beschikbare 200 Watt verdeelt zich nu over de twee speakers. Niet doen dus !
Als het harder moet en je hebt zoals je zegt 4 speakers van 8 ohm die 250 Watt aankunnen, dan is de enige oplossing de aanschaf van een tweede versterker. In de stijl van de recente dsicussie: het geluidsniveau zal met een tweede versterker met ...3 dBA toenemen   :-)

Met vriendelijke groeten

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

 Tony Vandenborn

elektronica, telecommunicatie

UCLL
UC Leuven Andreas Vesaliusstraat 13 | 3000 Leuven Hertogstraat 178 | 3001 Heverlee UC Limburg Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek
http://www.ucll.be

Zoek andere vragen

© 2008-2020
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen