Is er al onderzoek gedaan naar biotechnologie op de maan?

Inne, 16 jaar
18 maart 2010

Wij zijn 4 leerlingen van het STK in Kapelle-op-den-Bos en wij doen een onderzoek naar de mogelijkheid van biotechnologie op de maan. We zouden graag informatie vinden over experimenten in verband met dit onderwerp.

Antwoord

Bij mijn weten is er nog geen onderzoek gedaan naar biotechnologie op de maan. Om aan biotechnologie te kunnen doen heb je een aantal basisingrediënten nodig en moet aan een aantal basisvoorwaarden worden voldaan. De 'Bio' in 'biotechnologie' staat immers voor leven en dus moet er om aan biotechnologie te kunnen doen op de maan, voldaan worden aan de basisvoorwaarden voor leven zoals wij dat kennen. Het eerste bewijs dat er water op de maan is, is recent gevonden, maar daarmee zijn niet alle voorwaarden voldaan, en zul je vandaag, wanneer je aan biotechnologie op de maan wilt doen, een aantal zaken zelf mee moeten brengen.

Er is wel al volop onderzoek gedaan, en wordt nog steeds gedaan, naar biotechnologie in de ruimte. In het ISS (International Space Station) worden continu experimenten gedaan, en daarbij zijn ook experimenten met levende materie. Met name om te zien hoe dat materiaal reageert en zich ontwikkelt onder omstandigheden van gewichtsloosheid.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2021
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen