Ik heb een vraag - homepage

Wat is het verschil tussen een ééneiige en een twee-eiige tweeling?

pijl27/03/2008 - Bas (16 jaar)

BiologieContext van de vraag:

Wat is het verschil tussen een ééneiige en een twee-eiige tweeling? Kunnen we tweelingen zien als identieke klonen van elkaar?


Antwoord

Twee-eiige tweelingen ontstaan wanneer de vrouw niet één eicel maar twee eicellen tegelijk produceert en die beide tegelijk bevrucht raken.
Eéneiige tweelingen ontstaan wanneer een normale bevruchte eicel zich voor het eerst heeft gedeeld en de twee nieuwe cellen van elkaar loskomen en elk uitgroeien tot een volwassen individu. Bijgevolg zijn ééneiige tweelingen steeds van hetzelfde geslacht. 
In tegenstelling tot twee-eiige tweelingen, kunnen we ééneiige tweelingen zien als klonen van elkaar aangezien ze uit dezelfde ei- en zaadcel zijn ontstaan.

Deze vraag werd beantwoord door:
Assistent Communicatie Niels De Smet
Communicatie

VIB
VIB

Afbeeldingen

Foto van de vraagsteller
« vorige
foto 1/1
Foto van de vraagsteller

Gerelateerde vragen

info Ik ben 1/2 van een eeneiigetweeling en ben mama van een eeneiige tweeling. Is dit erfelijk?
 
info Mijn vriend en ik zijn allebei de helft van een eeneiige tweeling. Nu weet ik dat eeneiige tweelingen niet erfelijk zijn, maar verandert de kans op een tweeling in dit geval, als beiden een eeneiige tweeling zijn?
 
info Bij mijn zonen blijkt dat ze precies hetzelfde gebit hebben. Alleen heeft de ene wat meer ruimte, zodat het iets anders is gaan staan. Kan dat een argument zijn om aan te nemen dat ze een eeneiige tweeling zijn?
 

stuur dit antwoord naar een vriend Stuur dit antwoord naar een vriend
printen Deze pagina afdrukken

 
Enkel de vraagsteller en de wetenschappers kunnen reageren op deze vraag en het antwoord.