Ik ben al een tijd op zoek naar efemeriden van mijn verjaardag. Waar kan ik deze vinden?

An-Sofie, 13 jaar
4 september 2009

Ik ben al even opzoek naar een programma of een afbeelding, die de efemeriden laat zien van mijn verjaardag. Ik heb al verschillende programma's gedownload, maar er zit geen enkele tussen die ik kan gebruiken om mijn echte horoscoop samen te stellen. U zal wel weten hoe een efemeriden kaart voor in een horoscoop er uit ziet, om die dan uiteindelijk in de huizen van de dierenriem te plaatsen.Weet u soms of er een programma is, of een site waar ik (gratis natuurlijk) de efemeriden met alle planeten (zonder de aarde, dat is speciaal voor de horoscoop;)) kan krijgen?

Ik dank u al voor de moeite!!!

Antwoord

Beste An-Sofie,

     astrologie is geen wetenschap, maar een wijdverspreide en eeuwenoude kwakzalverij. Als je interesse hebt in de sterren, doe dan aan astronomie = sterrenkunde met andere woorden. Dat is een wetenschap die zich uitstekend leent om als hobby te doen. Er is in vlaanderen een vereniging van amateur-sterrenkundigen, de VVS, en die heeft ook een jongerenafdeling, de JVS.

kijk eens op :   http://www.vvs.be/content/blogcategory/203/409/

Je kan er makkelijk een proefnummer van het jongerenblad ASTRA aanvragen.
Voor 25 euro per jaar krijg je het maandblad van de VVS, en als jongere gratis het maandblad van de jongerenafdeling JVS, de jaarlijkse hemelkalender, mag je gratis binnen op alle activiteiten, leer je andere jongeren kennen met dezelfde interesse, wordt je zelf een stukje wetenschapper.... DOEN !

     Neen geloof me, astrologie is geen wetenschap. Er is nog nooit enig wetenschappelijk bewijs gegeven dat de stand van sterren en planeten op het moment van geboorte een effect zouden hebben op je karakter, of dat men vanuit die stand de toekomst zou kunnen voorspellen. Steek er dus alsjeblieft geen tijd in. Als de sterren je interesseren zou het spijtig zijn dat je dat via horoscopen zou proberen te doen.
     Horoscopen worden zo vaag opgesteld dat er altijd wel iets van klopt. Lees eens vanaf vandaag de horoscoop van een ander teken dan het jouwe : je zal zien dat het even goed of even slecht klopt als jouw eigen teken.
    Waarom is astrologie geen wetenschap ? In de wetenschap geldt het principe van de bewijslast: degene die iets beweert moet dat ook bewijzen, zodat de andere wetenschappers zijn bewering kunnen evalueren, zijn werkmethode op juistheid kunnen controleren, en zijn eventuele experimenten kunnen herhalen. Enkel zo zijn we zeker dat wat we ontdekken ook juist is. Zou jij een geneesmiddel innemen waarvan de werking nooit getest of aangetoond is ? Wellicht niet.
    Weknu, astrologen hebben dergelijke bewijzen nog nooit kunnen geven. In de astrologie fantaseert men er maar op los, niet gehinderd door enige wetenschappelijk verantwoorde werkmethode. Het feit dat na zoveel duizenden jaren, er nog steeds geen enkel bewijs gegeven is, duidt er op dat er niets van waar is.
     Waarom kan je op geen enkele universiteit, waar toch een groot deel van wetenschappelijk onderzoek verricht wordt door mensen die per definitie openstaan voor nieuwe ideeën, astrologie studeren ? Heel eenvoudig omdat het geen wetenschap is, maar een bijgeloof. Goedgelovige mensen die niet al te sterk in hun schoenen staan, hebben zo het idee dat ze de toekomst wat beter aankunnen, en handige jongens maken daar gebruik van.
 
Nogmaals, als je interesse hebt voor de sterren, doe dan aan sterrenkunde, astronomie en je zal versteld staan van de wonderbaarlijke dingen die daar te ontdekken zijn. Ik zou het spijtig vinden dat je interesse in de sterren de verkeerde richting opgaat.

 

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2019
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen