Word er veel aan jeugdbeleving gedaan in Boeddhisme?

Nicolas, 14 jaar
5 mei 2009

Ik heb voor school een opdracht gekregen om boeddhisme uit te leggen aan de klas, maar nergens vind ik iets over jeugdbeleving.

Antwoord

Beste Nicolas,


Over boeddhisme kan ik je heel wat vertellen, zowel over de oorsprong en de evolutie als over de huidige toestand. Maar over wat jij "jeugdbeleving" benoemt - waarschijnlijk in de zin van de jeugdbewegingen hier bij ons - moet ik je teleurstellen, want die is er niet. 
In de traditioneel boeddhistische landen zoals Nepal en Bhutan, nemen de kinderen al heel vroeg taken op zich die wij als "volwassenen taken" bestempelen, ik denk bijvoorbeeld aan de zorg voor jongere kinderen of de zorg voor dieren. 
Anderzijds is het wel zo dat men bij traditionele boeddhistische feesten activiteiten voor de kinderen voorziet. Hoe dan ook, een specifieke jeugdbeleving is er niet, aangezien het leven van de jongeren compleet geïntegreerd is in dat van de ouderen... vergeet niet dat boeddhisten echte "monisten" zijn, dat zij de ganse wereld en het universum in een eenheid zijn, en niet in van elkaar gescheiden entiteiten.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen