Jullie kennen het ook wel, je doet een fles melk open om een sausje te maken, en een week later staat de rest van die melk zuur te wezen in de koelkast. Daarom dacht ik eraan om melk in kleine porties in te vriezen. Zou dat lukken, of zou ik mezelf daarmee vergiftigen?
Beste Machteld,
Daar is geen enkel probleem mee, ijsroom wordt toch ook ingevroren. Maar vries de melk uit de pas geopende fles of bric zo snel mogelijk in, en wanneer je een portie ontdooit, moet je deze zo snel mogelijk verwerken of verbruiken en zeker niet meer bewaren in de koelkast. Roer de melk nog eens goed nadat ze volledig ontdooid is zodat de lactose- of melksuikerkristalletjes goed kunnen oplossen (dit zie je niet maar je proeft het wel als een zanderige smaak). Als de melk heel lang in de diepvries bewaard wordt, kan de smaak wel achteruit gaan.
Er zijn nog geen reacties op deze vraag.
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.
zuivelonderzoek; samenstelling, processing, authenticiteit van melk en zuivelproducten; ijsroom; chocolade