Men gaat in de deeltjesversneller een zwart gat creëren, hoe gaat men dit terug laten verdwijnen? En wat zijn de gevaren van deze creatie.

Gert, 50 jaar
12 maart 2009

Kan men het zwart gat dat men gaat maken met de deeltjesversneller later terug laten verdwijnen? Zo niet, wat gaat men met dit natuurverschijnsel dan doen.

Antwoord

Beste Gert,

allereerst een kleine correctie: er bestaat een kleine kans dat er misschien een zwart gat zou ontstaan. Zomaar postuleren dat het zal ontstaan is dus wat snel door de bocht.

ALS het zou ontstaan, kan het enkel blijven bestaan als het sneller energie opslokt dan dat het zelf uitsraalt, wat bij een microscopisch zwart gat (zoals bij de deeltjesversneller zou gecreeerd worden) niet het geval is. Bij macroscopische zwarte gaten (zoals in het heelal terug te vinden) is dit echter wel mogelijk.

Dit alles is wat je kan samenvatten als de mening van de meeste theoretische fysici. Meer achtergrond-info kan je vinden op de bijgevoegde link.

Vriendelijke groeten,

Bart

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

ir. Bart De Schouwer

Voor mijn functie ben ik leidinggevende over een groep engineers die productietoestellen onderhouden. Het is vooral met mijn parate kennis (opleiding, interesses, ...) dat ik vragen zou kunnen beantwoorden.

IMEC
Kapeldreef 75 3001 Leuven
http://www.imec-int.com

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw