Ik heb gehoord dat het is omdat bepaalde enzymen in melk door de microgolf worden vernietigd, maar zitten die dan niet in poedermelk?
Hallo Sofie,
In moedermelk zijn antistoffen aanwezig die in poedermelk niet te vinden zijn. Bij het opwarmen in een microgolfoven worden vaak hoge temperaturen bereikt waardoor die antistoffen deels of volledig vernietigd worden. Aangezien je de waardevolle antistoffen van moedermelk niet wil verliezen, warm je de moedermelk beter geleidelijk aan op au bain-marie of in een flessenwarmer waarbij je er vooral rekening mee houdt dat geen al te hoge temperaturen bereikt worden.
Een bijkomende belangrijke reden waarom het gebruik van een microgolfoven afgeraden wordt voor het opwarmen van babyvoeding algemeen (dus ook poedermelk) is om verbrandingsgevaar te voorkomen. Bij het opwarmen in een microgolfoven ontstaan zogeheten hot-spots, lokaal heel hete plaatsen. De baby zou zich hieraan gemakkelijk kunnen verbranden tijdens het drinken van de melk.
Er zijn nog geen reacties op deze vraag.
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.
Halfgeleidertechnologie, nanotechnologie, micro-electronica, natuurkunde, octrooien