Is het gebruik van lactacyd wasemulsie schadelijk voor het vaginavocht?

Stefanie, 19 jaar
18 januari 2009

Ik vraag mij af of het gebruik van Lactacyd Femina een zeepvrije wasemulsie voor de dagelijkse intieme verzorging schadelijk is voor het vagina. Of is het gebruik van deze producten juist positief?

Antwoord

Beste Stefanie,

Het gebruik van Lactacyd is inderdaad schadelijk voor de vagina. Het is te zuur en werkt zo schimmelinfecties in de hand. Ook de natuurlijke beschemring van de vagina die bestaat uit lactobacillen maakt zelf al een zure omgeving aan. Als het te zuur wordt, krijgen bacteriën inderdaad geen kans om zich te vermenigvuldigen, maar schimmelinfecties des te meer.

Tevens bevatten dergelijke producten vaak geurstoffen om het "lekker" te laten ruiken. Hiertegen kun je allergisch reageren en kan jeuk en roodheid veroorzaken.

Het beste kun je gewoon spoelen met water en afdeppen met een handdoek. (wrijven kan de huid beschadigen). Als je echt irritatie hebt of het gevoel van een vaginale infectie, is eenvoudig onderzoek bij je huisarts of gynaecoloog voldoende om de juiste diagnose te stellen en zo een correcte behandeling in te stellen. En dit betekent niet steeds dat je antibiotica of andere medicatie moet nemen.

met vriendelijke groeten,

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw