In mijn cursus geschiedenis staat dat het water in een metropool als Rome te vuil was dus dat er heel veel wijn gedronken werd. Hoe komt het dan dat die Romeinen niet heel de tijd zat waren?
Dag Mira,
De Oude Romeinen konden wel goed wijn maken, maar het fermentatieproces was nog niet zo verfijnd om tot de huidige, vaak zeer hoge alcoholpercentages te komen - het was dus iets lichtere wijn. Waar je wel dronken van kon worden, als je al de Latijnse waarschuwingen daarover naleest.
Maar daar hadden die Romeinen ook wel iets op gevonden: ze raadden ten stelligste aan om wijn aan te lengen met water, meestal met ongeveer 3 delen water op 1 deel wijn. De wijn ontsmette het water, en gaf er wat smaak aan, maar je moest al héél veel van die waterwijn drinken om er dronken van te worden.
Groetjes,
Karl
https://cfc.sebts.edu/faith-and-culture/was-new-testament-wine-alcoholic/
https://www.worldhistory.org/article/944/wine-in-the-ancient-mediterranean/
Er zijn nog geen reacties op deze vraag.
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.