Kan ik Excel opdragen om alle mogelijke cijfercombinaties te maken met cijfers die ik opgeef?

Miranda, 42 jaar
21 maart 2023

Hallo, ik heb een blackout op het schermwachtwoord van mijn telefoon. Ik gebruik altijd dezelfde cijfers. en ik ben al sinds gisteravond bezig maar ik kom er niet uit, Ik ben al druk met afvinken van de combinaties die ik al heb geprobeerd. Kan ik via een Excel een cijfercombinatie maken van 6 cijfers met bepaalde cijfers?

Antwoord

Ja, dit kan als volgt:

In cel A1 schrijf je "getal", in cel B1 schrijf je "cijfer1", in cel C1 schrijf je "cijfer2", enz. tot cel G1

Maak nu een kolom met alle getallen van 6 cijfers vanaf cel A2. De celeigenschappen van cel A2 moet eigenschap "tekst" hebben. Plaats daar "000000" in. In de volgende cel (A3 ook met eigenschap "tekst") plaats je daar "000001" in.

IN cel B2 schrijf je de formule =LINKS(A2) - in cel C2 schrijf je de formule =LINKS(RECHTS(A2;5)) - in cel D2 schrijf je =LINKS(RECHTS(A2;4)) - in cel E2 schrijf je =LINKS(RECHTS(A2;3)) - in cel F2 schrijf je =LINKS(RECHTS(A2;2)) - in cel G2 schrijf je =RECHTS(A2). In cel B2 tot G2 staat nu steeds een "0".

Selecteer nu cel B2 tot G2 en schuif 1 rij naar beneden. In cel B3 tot G3 staat nu 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 1

Selecteer nu cel A2 tot G3. Sleep nu naar beneden totdat je "999999" bekomt in kolom A. Dat duurt enige tijd. Nu heb je alle mogelijke getallen met 6 cijfers en in kolom B tot G verschijnen de afzonderlijke cijfers.

Nu zullen we filteren met de getallen waar enkel jouw wachtwoordcijfers in voorkomen.

Selecteer de eerste rij en via het menu "sorteren/filteren" klik je op 'filter'. Er verschijnt een klein driehoekje bij deze cellen.

Nu kan je via cel B1 (daar staat cijfer1) enkel de cijfers laten tonen die in je wachtwoord voorkomen. Dit herhaal je ook bij cel C1, D1, ... G1.

Nu zie je enkel in kolom A alle getallen die enkel jouw wachtwoordcijfers bevatten.

nota: ik heb dit uitgevoerd voor een getal met 5 cijfers en 3 wachtwoordgetallen en ik had reeds 243 combinaties gevonden. Met een getal van 6 cijfers zullen er heel wat meer combinaties zijn.

Hopelijk kan je nu jouw wachtwoord vinden. Succes :-)


Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt geco├Ârdineerd door EOS vzw